top of page

MITT MÖLLAN

Går det att ändra människors bild av en plats? Går det tillsammans en blomstrande plats där passionerade företagare får bättre förutsättningar att trivas och växa? En plats dit boende i området och i andra delar av staden och regionen söker sig för att bli en del av ett community? Mitt Möllan är en levande mötesplats mitt i hjärtat av Möllevången. Känt för sina alternativa butiker, fantastisk mat och en inkluderande och varm stämning. Ibland får huset besök av musiker, bryggerier, konstnärer och designers. Mitt Möllan ska vara en plats som lever som den lär, som bibehåller sin unika karaktär men kan kombinera småskalighet med kommersiellt värde. 

​Kajsa Blum och Vanja Wickman har ansvarat för strategiskt visionarbete samt internt och externa kommunikationsarbete i fem år på uppdrag av ägarna Stena Fastigheter. S&S har fungerat som centrumledning och arrangerat och faciliterat ett oändligt antal aktiviteter och kommunikationsinsatser, sedan 2016. se några i urval nedan. 

SOMMARGATAN –CLAESGATAN

Efter initiativ från de boende och med stöd av Gatukontoret Malmö Stad i dialog med Stena Fastigheter och deras relationsförvaltning beslutade staden att stänga av Claesgatan för biltrafik och skapa en sommargata av den sedan 2019. Detta för att främja ökad trygghet i området och direkt och indirekt förflytta människors bild av gatan och området.

S& S har varit aktivitetsansvariga sedan starten på uppdrag av Stena Fastigheter och i samarbete med Malmö Stad under de senaste åren och genomfört ett stort antal evenemang och aktiviteter på gatan såsom som Gatumatsfestivaler, Quiz, livespelningar, schackturneringar, mat och odlingsfestivaler, basket camp för undgomar, demokratifestival i samband med valet etc. 

Några exempel på samarbetspartners; Malmö Pride, Malmö E-sport, Valmyndigheten, VA Syd, Fryshuset, The Conference, Viljans Träningsklubb och många andra. 

VÅR & JULMARKNADERNA

Med start 2017 har S&S arrangerat minst två marknader i huset per år, vår och vinter. Med mellan 50-70 utställare och upp mot 15 000 besökare varje marknadshelg har Mitt Möllans marknader fortsatt vara en institution för designintresserade besökare från hela stan och landet. 

Med fokus på lokalt, unikt och väldesignat har marknaden varit fortsatt relevant och populär under alla år. S&S arrangerar alla delar av marknaden inom ramarna för sitt arbete med Mitt Möllan.  

GALLERINATTEN

En av de största evenemangen under året är Gallerinatten som går av stapeln varje år sista helgen i September. Vi har arrangerat evenemanget sedan 2017 på Mitt Möllan på uppdrag av Stena Fastigheter.

 

Totalt har tiotusentalt besökare sett hundratals konstnärer ställa i huset och ute på Claesgatan. Originalverk och premiärer, Möllanrävar och besökande internationella gäster.

Några exempel på samarbetspartners; Skånes Dansteater, Skaparkollektivet Forma, Indiekören, Konstkällaren och många, många fler. För mer info, följ länkarna i årtalen ovan. 

mitt möllan

Kund 

Stena Fastigheter 

Team:

Kajsa Blum & Vanja Wickman har huvudansvar för all intern och extern kommunikation och aktivering av Mitt Möllan på uppdrag av Stena Fastigheter. Koncept, formgivning och design Egil Jansson. 

Samarbetspartners: Många under åren, bland annat Gabriella Jakobsson, Jens Heilmann, Martin Monikander (foto), Hanna Nygren (produktionsledning) och Emilio Bernard (design och webb). 

Samverkansorganisationer i urval: BiD Möllevången, Gatukontoret Malmö Stad, Röda Korset, Valmyndigheten, Fryshuset, The Conference, Skånes Dansteater och många andra. 

Urval Press: 

Skärmavbild 2021-05-20 kl. 15.20.03.png
Sommargata
marknad
bottom of page